Az van, hogy egyre szembetűnőbb a vegyipar agresszív nyomulása minden területen.
Eddig többnyire "csak" a gyógyszeripart, a mezőgazdaságot, a kozmetikaipart, az építőipart, ruhaipart, a műanyagipart és a hadiipart hálózta be, az utóbbi időben viszont bekúsztak a vegyszerek igen keményen az élelmiszeriparba is. A boltban kapható kaják gyakorlatilag csurig vannak velük. Ezzel pedig be is zárult a kör. Zöldség, gyümölcs, hús, gabona, tejtermék és az összes feldolgozott étel tele van E∞ - vel meg mindenféle gumikkal, módosított bizbaszokkal, színezékekkel, állagjavítókkal, ízfokozókkal, stb.
Ha pedig betegek leszünk a sok vacaktól, amit összeeszünk egy nap (vagy bármi mástól), akkor mit kapunk rá az orvostól?
Nna.
Persze "van" választás, lehet dupla áron biokaját felhajtani nap mint nap, és minden időt-energiát-pénzt arra fordítani, hogy elkerüld a vegyszereket. De ez azért nincs így rendjén, lássuk be. Mert mi az, hogy nem lehet kapni normális, vegyszermentes élelmiszert a boltokban, vagy ha mégis, az tuti nem magyar termék, vagy durván feláras? És mi az, hogy még a barna kenyérben is 6(!)-féle E van, a cukorról már nem is beszélve? Nem, nem akarok kétszerannyiért vegyszermentes kenyeret venni, csak mert a vegyipar lefizeti az élelmiszergyártókat, hogy beletegyék a termékeikbe a szir-szarjaikat, akárcsak az orvoslátogatók a dokikat, ha felírják ezt vagy azt a gyógyszert.
Én elhiszem, hogy Magyarországon egyetlenegy ipar maradt még talpon a vendéglátó mellett, és ez a vegyipar, így hát nyomulnak mint állat. De hát ne a mi bőrünkön keresztül.