HTML

Agyszikra

Friss topikok

  • lélekformer: Egyet értek, ez borzasztó. Én úgy próbálom ezeket kikerülni, hogy pl nem eszem felvágottakat, hane... (2016.03.27. 22:47) Vegyipar
  • Zsuzsánna Márta Szákné Bajnai: Ez egy csúcs írás, ezt mindenkinek el kellene olvasni, mert szerintem a teljes magyar valóság benn... (2016.03.27. 22:47) Megbűnhődte-e már e nép..

Címkék

2014.05.24. 22:04 conny

Vegyipar

Az van, hogy egyre szembetűnőbb a vegyipar agresszív nyomulása minden területen.
Eddig többnyire "csak" a gyógyszeripart, a mezőgazdaságot, a kozmetikaipart, az építőipart, ruhaipart, a műanyagipart és a hadiipart hálózta be, az utóbbi időben viszont bekúsztak a vegyszerek igen keményen az élelmiszeriparba is. A boltban kapható kaják gyakorlatilag csurig vannak velük. Ezzel pedig be is zárult a kör. Zöldség, gyümölcs, hús, gabona, tejtermék és az összes feldolgozott étel tele van E - vel meg mindenféle gumikkal, módosított bizbaszokkal, színezékekkel, állagjavítókkal, ízfokozókkal, stb.
Ha pedig betegek leszünk a sok vacaktól, amit összeeszünk egy nap (vagy bármi mástól), akkor mit kapunk rá az orvostól?

Nna.

Persze "van" választás, lehet dupla áron biokaját felhajtani nap mint nap, és minden időt-energiát-pénzt arra fordítani, hogy elkerüld a vegyszereket. De ez azért nincs így rendjén, lássuk be. Mert mi az, hogy nem lehet kapni normális, vegyszermentes élelmiszert a boltokban, vagy ha mégis, az tuti nem magyar termék, vagy durván feláras? És mi az, hogy még a barna kenyérben is 6(!)-féle E van, a cukorról már nem is beszélve? Nem, nem akarok kétszerannyiért vegyszermentes kenyeret venni, csak mert a vegyipar lefizeti az élelmiszergyártókat, hogy beletegyék a termékeikbe a szir-szarjaikat, akárcsak az orvoslátogatók a dokikat, ha felírják ezt vagy azt a gyógyszert.

Én elhiszem, hogy Magyarországon egyetlenegy ipar maradt még talpon a vendéglátó mellett, és ez a vegyipar, így hát nyomulnak mint állat. De hát ne a mi bőrünkön keresztül.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agyszikra.blog.hu/api/trackback/id/tr436202312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lélekformer 2016.03.27. 22:47:37

Egyet értek, ez borzasztó. Én úgy próbálom ezeket kikerülni, hogy pl nem eszem felvágottakat, hanem piacon, termelőtől vett kolbászt, szalonnát. Ha időm engedi inkább én sütöm a kenyeret és cserepekben nevelek paradicsomot, paprikát, fűszernövényt. Nem használok ízesítőt, meg egyéb mű dolgokat. Nem sok, de talán ez is valami :)
süti beállítások módosítása